Vijesti

Vlada FBiH na sjednici održanoj 27.05.2016 god. u cilju osiguranja sigurnosti građana, prometa putnika i roba i neometanih ekonomsko-finansijskih tokova, zabranila blokadu svih autoputeva, regionalnih i magistralnih cesta na teritoriji Federacije BiH.

Opširnije: Vlada FBiH zabranila blokadu autoputeva, regionalnih i magistralnih cesta

Danas u 13.00 sati, posle protesta I blokiranja graničnog prelaza od strane poljoprivrednika, normalizovan je saobraćaj na Graničnom prijelazu Izačić i magistralnom putu M 5, nakon što su predstavnici Udruženja poljoprivrednika postigli dogovor sa predstavnicima Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Opširnije: Deblokiran GP Izačić: Postignut dogovor poljoprivrednika i ministarstva

Na magistralnom putu M-17 Zenica - Lašva u mjestu Janjići dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila teže tjelesne povrede.

Opširnije: Kamion pun piva sletio sa puta, jedna osoba povrijeđena

Svetski sajam intralogistike CeMAT 2016, koji se održava svake dve godine u Hanoveru (Nemačka), sada u svoj fokus stavlja digitalizaciju i automatizaciju. Od 31. maja do 3. juna očekuje se oko 50.000 posetilaca, uz više od 1.000 izlagača iz celog sveta na privrednoj izložbi čija su glavna tema IT Smart rešenja za lanac snabdevanja. Na sajmu će biti istaknuta ključna uloga logistike u poslovanju, koja je danas sve više digitalizovana i svrstana u red bitnih elemenata industrijskog lanca vrednosti.

Opširnije: Sajam intralogistike CeMAT 2016 od 31. maja do 3. juna u Hanoveru

U mjestu Žakovo, na magistralnom putu Ljubinje - Trebinje, u potpunosti je izgorio šleper tokom vožnje, a vozač je uspio da iskoči iz vozila.

 

Opširnije: Izgorio kamion kod Trebinja

Djelatnici Inspekcije cestovnoga prometa Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture sukladno godišnjem programu rada proveli su 17. ožujka 2016. godine akciju inspekcijskog nadzora cestovnog prijevoza tereta na autocesti A2, prateći uslužni objekt Crodux, Sveti Križ Začretje u Krapinsko – zagorskoj županiji.

Opširnije: Akcija nadzora prijevoza tereta na autocesti A2 – PUO Crodux (HR)