Vijesti

U okviru pilot programa kompanija Hapag-Lloyd će biti prvi brodar koji će početi sa primjenom inovativnog Cloud- Based softvera za krcanje i slaganje kontejnera, a koji je razvijen od strane američke firme XVELA iz Kalifornije.

Opširnije: HAPAG-LLOYD počinje sa primjenom inovativnog softvera za ukrcaj i iskrcaj kontejnera

Vlada Federacije BiH odlučila je najzahtjevniju, brdovitu dionicu autoceste na dijelu koridora Vc od Mostara do Konjica ponuditi privatnim kompanijama koje bi same pronašle financijere za projekt kojega se procjenjuje na oko 600 milijuna eura.

Opširnije: Izgradnja i financiranje najskuplje dionice autoceste ponuđeni privatnicima

„Samsung Heavy Industries“  za japansku kompaniju „Mitsui OSK Lines“ gradi najveći teretni brod ikada.  Brod vredan 609 mil USD će biti dug  1.300 metara sa kapacitetom od 20.000 TEU. To je nekoliko hiljada više kontejnera od trenutno najvećeg broda na svetu.

Opširnije: „Samsung“ gradi najveći teretni brod ikada

Tijelo vozača kamiona “mercedes aktros”, koji je jutros oko 4.30 časova u mjestu Đugum, opština Bratunac, na magistralnom putu Milići-Zvornik, probio bankinu i sletio sa kolovoza u rijeku Jadar, još se nalazi u karoseriji kamiona i čeka se dolazak dizalice da bi tijelo bilo izvučeno.

Opširnije: Milići: Tijelo vozača ostalo “zarobljeno” u kamionu

Komisija za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma parlamenta BiH zatražila je od Savjeta ministara i Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH pisanu informaciju u vezi sa zahtjevom Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport Republike Srpske za formiranje komisije za ispitivanje uslova rada i održavanja carinskih terminala u BiH.

Opširnije: Podržan zahtjev udruženja prevoznika iz Srpske (BIH)

Udruženje prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport Republike Srpske ogorčeno je na rad, odnosno nerad, inspektora na graničnim prelazima. Ne rade već tri dana, što prouzrokuje velike gužve koje se neće smanjiti do srijede.

Opširnije: Katastrofalno stanje na graničnim prelazima u Srpskoj