Vijesti

Izvoz mesa u Tursku omogućio je jačanje kargo letova sa aerodroma u Banjoj Luci i Sarajevu. Ta dva aerodroma imaju dozvolu od Savjeta ministara BiH za transport mesa do Turske.

Video : https://www.youtube.com/watch?v=Iwnl0DVXsUw

Opširnije: Izvoz mesa iz BiH u Tursku

Zbog blokade na Batrovcima velike gužve na graničnom prelazu Rača. Kilometarske kolone šlepera stvorile su se iz pravca Srbije. Zato bar putnički saobraćaj funkcioniše bez zastoja.

Opširnije: Zbog blokade Hrvatske kolaps na Rači

Na graničnom prelazu Rača danas – kolaps! Stotinjak šlepera ne može da pređe iz Srbije u BiH. Problem je, kako kažu, nestanak električne energije na terminalu.

Opširnije: Kolaps na graničnom prelazu Rača

Kapetan tankera „Galvej fišer“ ispekao je svoj zanat kako treba. Snimak iz ptičje perspektive njegovog „parkiranja“ ogromnog broda kroz usku luku u Galveju zaista pokazuje neverovatno umeće.

Opširnije: Kao „Tetris“: Maestralna vožnja tankera kroz uzanu luku

Najveći svjetski proizvođač dizalica „Libher“ demonstrirao je moć svojih džinovskih, mobilnih kranova tako što su četiri velike dizalice podigle jedna drugu.

Opširnije: „Libher“ - demonstriranje moći džinovskih mobilnih kranova

Ukupan prihod od drumskog prevoza u Srbiji iznosi 150 miliona evra na godišnjem nivou, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović navodeći da će novi zakoni o prevozu u drumskom saobraćaju omogućiti još bolju konkurenciju transportnih preduzeća i zaštitu putnika.

Opširnije: Prihod od drumskog prevoza 150 miliona evra