Vijesti

BiH je u prvoj polovini ove godine izvezla robe u vrijednosti 4,381 milijardu KM, što je za 4,4 odsto više nego u istom periodu prošle godine, dok je uvezla 7,639 milijardi KM ili za 0,1 odsto više nego u istom periodu lani.

Opširnije: Pokrivenost uvoza izvozom 57,4 odsto

MODRIČA – Mještani naselja Šljivik u Modriči spriječili su prolazak teških kamiona glavnom ulicom ovog naselja, koja se koristi kao alternativni put do završetka radova na proširenju mosta preko potoka Dusa na magistralnom putu Modriča – Doboj u naselju Višnjik.

Opširnije: Zabranjen saobraćaj teškim kamionima

Zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području BiH od 00 sati dana 05.06. (petak) do 24 sata dana 06.06.(subota).

Opširnije: Povodom dolaska pape danas i sutra u BiH zabranjen prevoz eksplozivnih materijala

Na graničnom prelazu Brčko - Gunja, između BiH i Hrvatske, od prekuče do 8. septembra obustavljen je saobraćaj za sva teretna vozila zbog radova na hrvatskoj strani prelaza, saopšteno je iz Auto-moto saveza RS-a. Vozačima teretnih vozila preporučuje se da koriste najbliže alternativne prelaze.

Opširnije: Zabrana saobraćaja za teretna vozila preko prelaza Brčko - Gunja

Kako bi olakšala plovidbu oko poluostrva Stada, Norveška će izgraditi tunel dugačak 1,7 kilometara! Trebalo bi da izgradnja košta oko 115 miliona evra, a početak radova planiran je za 2018. godinu.

Opširnije: Norvežani grade tunel za brodove!