Vijesti

Teretno vozilo sletjelo je sa magistralnog puta Bijeljina - Brčko, kod naselja Ljeljenča, povrijeđenih nije bilo, a saobraćaj na ovoj dionici je obustavljen.

Opširnije: Kamion sletio s puta, obustavljen saobraćaj prema Brčkom

Hrvatski kapetan zaustavljen je u italijanskoj luci sa 27 tenkova i kontejnera raketa, koji su išli u Saudijsku Arabiju. On tvrdi da nije znao šta se nalazi na njegovom brodu.

Opširnije: Hrvatski kapetan zaustavljen u Italiji sa brodom punim američkih tenkova i raketa

Gusari iz jugoistočne Azije povratili su neslavnu titulu koju su poslednjih godina držali somalijski pirati i ponovo postali svetski lideri u pljački brodskog tovara, prenose azijski mediji.

Opširnije: Najopasniji gusari sveta u moreuzu Malaka

Sigurnost i udobnost putovanja autocestom A1, u dužini preko 102 kilometara uključujući gotovo deset kilometara dvocijevnih tunela, nadzirat će se i osiguravati 24 sata dnevno, 365 dana u godini iz kontrolne sobe u COKP Drivuša. Zaposlenici će se u svom radu služiti savremenim i sofisticiranim sistemima koji osiguravaju dotok informacija s cijele dionice autoceste u realnom vremenu. Sva oprema na COKP Drivuša je u skladu sa direktivom Evropske komisije 2004/54/EC.

 

Opširnije: Pušten u rad prvi Centar za održavanje i kontrolu prometa na autocesti A1

Svi koji žele poslati pošiljke humanitarne pomoći za BiH, koje su namijenjene područjima pogođenim poplavama, kao krajnjeg korisnika te pomoći treba da navedu neku od registrovanih humanitarnih organizacija ili neki od organa javne uprave u BiH, objašnjavaju iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Portparol Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIOBiH), Ratko Kovačević, apelovao je na sve one koji odluče da pošalju humanitarnu pomoć da se dobro informišu o procedurama, da kontaktiraju neku od humanitarnih organizacija u BiH.

Opširnije: Kako najjednostavnije dostaviti humanitarnu pomoć u BiH

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i direktor "Autoputeva Republike Srpske" Dušan Topić razgovarali su sa predstavnicima kineske kompanije "Susun Group", koji su  izrazili zainteresovanost da učestvuju u realizaciji izgradnje autoputeva i rekonstrukcije željezničke pruge u Srpskoj. 

Opširnije: Kinezi zainteresovani za izgradnju autoputeva u Republici Srpskoj