Menu Filter

Nakon 8. godina BiH skrojila ugovor o GP sa Hrvatskom

Podsjetimo se da je jedan nesporazum zabilježen nedavno, kada je Hrvatska zatvorila pet graničnih prelaza za kamione. Tada su bili sporni granični prelazi Ivanica – Gornji Brgat, Velika Kladuša – Maljevac, Brčko – Gunja, Strmica – Strmica i Osoje – Vinjani Gornji.
U dokumentu koji je pripremilo Ministarstvo bezbjednosti BiH ovi granični prelazi su svrstani u red onih preko kojih bi trebalo da se odvija i robni saobraćaj.
Kao granični prelazi za međunarodni drumski robni i putnički saobraćaj, preko kojih bi bio dozvoljen i prevoz robe koja podliježe fitosanitarnoj kontroli, označeni su Orašje – Županja, Izačić – Ličko Petrovo Selo, Gorica – Vinjani Donji, Ivanica – Gornji Brgat te Kamensko – Kamensko.
U red graničnih prelaza za međunarodni robni i putnički saobraćaj svrstani su Brčko – Gunja, Šamac – Slavonski Šamac, Brod – Slavonski Brod, Gradina – Jasenovac, Velika Kladuša – Maljevac, Strmica – Strmica, Osoje – Vinjani  Gornji, Neum 1 – Klek, Neum 2 – Zaton Doli te Novi Grad – Dvor.
Dokument, u kojem su pobrojani ovi granični prelazi, trenutno je u formi konsultacija, a zasad je neizvjesno kada će biti ponuđen hrvatskoj strani.
Više informacija na: https://www.nezavisne.com/

Translate »
UA-57430671-2