Menu Filter

Podržan zahtjev udruženja prevoznika iz Srpske (BIH)

Komisija za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma parlamenta BiH zatražila je od Savjeta ministara i Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH pisanu informaciju u vezi sa zahtjevom Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport Republike Srpske za formiranje komisije za ispitivanje uslova rada i održavanja carinskih terminala u BiH.


Prevoznici iz Republike Srpske u dopisu Komisiji ističu da je od formiranja UIO evidentna razlika u organizaciji, načinu rada i održavanju carinskih terminala u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

Navodeći da su uslovi na prelazima Rača i Gradiška katastrofalni i ponižavajući iz Udruženja prevoznika konstatuju da su razlike u terminalima u Republici Srpskoj i FBiH više nego vidljive na štetu Srpske.

Komisija je danas u Sarajevu podržala i uputila Predstavničkom domu u dalju proceduru inicijativu poslanika A-SDA Jasmina Emrića kojom se traži da Savjet ministara BiH pokrene postupak izmjene i dopune ugovora sa Hrvatskom o prekategorizaciji stalnog graničnog prelaza za pogranični saobraćaj Kordunski Ljeskovac – Tržačka Raštela u granični prelaz za međunarodni drumski saobraćaj putnika.

Izvor :

http://www.logisticmagazin.com/?p=3812

Translate »
UA-57430671-2